Kurs


Barnedans


Det første skrittet inn i “Dansens verden” starter ofte med barnedans. Her finner barna trygghet i sitt eget bevegelsesmønster med egen kropp. Timen består av enkle øvelser og leker som stimulerer barnas motorikk, koordinasjon, balanse, kreativitet og musikalitet.

Vi vektlegger danseglede, barnas kreativitet og fantasi. Barnedans gir et godt grunnlag for videre fysisk aktivitet og passer for både gutter og jenter.


Jazzdans


Jazzdans kjennetegnes av rytme, energi, intrikate trinn og høye spark. Det er en stilart som inneholder dansetekniske elementer som isolasjon, dynamikk, hurtige temposkift og stretching. Det finnes mange ulike stilarter innen jazzdans, som er en danseform i stadig utvikling. Jazzdansen forandrer seg med trender, moter og popmusikk. Vi bruker variert musikk og trinn. Du trener hele kroppen og utvikler teknikk på en inspirerende måte. Vi har partier for ulike aldersgrupper og nivåer.

Musikal

I denne timen lærer du trinn og danser fra ulike musikaler, både kjente og ukjente. I noen koreografier kan det også være innslag av sang og tekst. Dansestilen har sitt utgangspunkt i stilarten jazzdans. Timen inneholder oppvarming, teknikk og tøyning. I tillegg har vi mye fokus på koreografi. Vi jobber med utrykk og formidling gjennom dansen. Passer deg som allerede danser eller som ønsker å begynne og danse. Fint å kombinere med klassisk ballett, jazzdans og modernedans.


Klassisk Ballett


Klassisk ballett er den mest kjente ballettstilen og legger vekt på å øve de klassiske ballettposisjonene på barren og i senter. Her bygges styrke, kroppskontroll og fleksibilitet. Timen fokuserer på nøyaktighet og presisjon. Klassisk ballett danner grunnlaget for en danser for å utøve de andre tohoved-teknikkene jazzballett og modernedans.
Ved DDD dansestudio underviser vi i Vaganova-teknikk. Vaganova-teknikken ble utviklet av pedagogen og professoren Agrippina Vaganova og er en Russisk ballett-metodikk. Vi har partier for ulike aldersgrupper og nivåer.

Eliteballett

For deg som ønsker å gå dypere inn i klassisk ballett og terminologien. For å delta på eliteballett må du danse en ballettime i uka i tillegg til eliteballett.

Tåspiss 1

For deg som trener klassisk ballett og ønsker "å komme opp på tå". I timen har vi fokus på å bygge opp styrke i fot ved barren og innføring i bruk av tåspisskoen. Behøver ikke ha tåspiss-sko, rådfør med pedagog/instruktør før du kjøper. Passer dansere som har trent klassisk ballett minst 1 semester. Må trene klassisk ballett minimum en gang i uken for å gå på tåspiss.

Akro-ballett

Timen gir en innføring i grunnteknikk i den klassiske ballett. Vi arbeider med fleksibilitet og styrke gjennom akrobatiske øvelser og bevegelser. Det er en annerledes og gøyal tilnærming til den grunnleggende balletteknikken.


Hiphop Streetjazz


Hiphopdans refererer til dansestiler som blir danset til hiphop musikk, eller som har utviklet seg som en del av hiphopkulturen. Dette inkluderer et bredt spekter av stilarter. Hiphop-undervisningen preges av morsomme kombinasjoner, kule bevegelser, isolasjon, koordinasjon og rytme. Hiphop-timene er varierte dansetimer med mye fokus på koreografi.


Moderne dans


Moderne dans har sin opprinnelse helt tilbake i begynnelsen av vårt århundre. Den oppstod som en motvekt til klassisk ballett. Moderne dans karakteriseres gjennom bruken av tyngdekraften med fokus på gulvarbeid og improvisasjon. Det er en spennende og kraftfull danseform som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Pedagogene setter sitt personlige preg på timen og henter inspirasjon fra ulike moderne teknikker som; Graham, Duncan, Horten og Laban.

Moderne 3 *

Dette er en danseklasse med høyt teknisk nivå basert på Lester Horton-teknikk -for deg som ønsker utfordringer. Du bør ha god teknikk fra klassisk ballett eller moderne dans fra før. Du må ha danset minimum tre semester på DDD. Anbefales å danse moderne/gaga i tillegg.


DDD-kompaniet


Det er et parti for deg fra 8-25 år som ønsker å stå mer på scenen og bli med på ulike show og events. Timen består av mye koreografi og andre spennende utfordringer. Vi anbefaler deg å delta på 1-2 teknikk-klasser i uka.


Barre au sole


Består av øvelser som utføres hovedsakelig på gulvet. Øvelsene styrker hele kroppen og forlenger muskulaturen. Klassen forbereder oss til senterarbeid i alle teknikkene og passer veldig godt som trening ved siden av idrett.


Yoga


Yoga er en treningsform hvor kropp og sjel arbeider som en helhet. Yoga gir et rolig og fokusert sinn, en sterk og smidig kropp, økt kroppsbevissthet og konsentrasjon, balanse og energi, løser opp spenninger og skaper en følelse av harmoni og tilfredshet. Vi gjør de grunnleggende fysiske yoga-øvelsene i et rolig tempo, både stående og sittende. Til slutt avslutter vi med en djupshavasana/avspenning. Timen passer for alle.

Yoga avspenning

En rolig yogatime med fokus på pust og tilstedeværelse. Vi gjør de grunnleggende fysiske yoga-øvelsene i et rolig tempo, både stående og sittende. En Hatha og Yin-basert time.

Yoga dynamisk

Yoga Dynamisk er en yogaklasse basert på Ashtangayoga med sitt fokus på flyt, pust og teknikk.